Mijn eerste werkdag

Afgelopen dinsdag was het zo ver. Mijn aller eerste werkdag bij mijn nieuwe werkgever. Sinds een korte tijd ben ik actief bij mijn nieuwe werkgever, helaas mag ik ivm het ontbreken van mijn papieren nog niet zo heel veel werken. Ik ben aangenomen als verkeersregelaar en ga binnenkort de opleiding in.

Afgelopen dinsdag was dus mijn eerste werkdag bij deze werkgever. Het is momenteel nog een beetje een lastig verhaal, want ondanks ik sta te popelen om aan het werk te gaan mag ik helaas nog niet. Dit omdat ik mijn beroepsverkeersregelaar papieren nog niet heb. Binnenkort ga ik de opleiding in waarna ik wel volledig aan het werk kan en mag, ik kijk er echt ontzettend naar uit!

Wat ik momenteel wel mag is het verkeer regelen op evenementen. Dit omdat ik al een korte online cursus heb gedaan tot evenement verkeersregelaar. Het verschil tussen een evenements en een beroeps regelaar zijn dat een beroepsregelaar ten alle tijden het verkeer mag regelen op iedere locatie en zelf bepaald wat hij voor tekens geeft en dus het verkeer opdraagt. Een evenements regelaar mag alleen maar doen wat in de post instructie staat van de post waar je komt te staan. Gelukkig mag ik dit werk dus wel al doen, af en toe kan ik dus wel al iets. En dat vind ik echt super fijn…want om heel eerlijk te zijn, dat thuis zitten begin ik echt zat te worden hahaha!

Afgelopen dinsdag was er dus een evenement, dit keer tegen de Belgische grens aan. Hier was een wielerronde die door Nederland en Belgie ging, op het Nederlandse gedeelte stonden wij om het verkeer te regelen en in Belgie stonden onze Belgische collega’s de “wegkapiteins” zoals ze daar genoemd worden.

Tijdens mijn dienst stond ik samen met een collega op een kleine kruising vlak bij wat winkels. Het verkeer mocht de weg in 1 richting oprijden en de weg oversteken. Tegen de richting in mocht niet gereden worden, hier was een tijdelijke 1 richtingsweg gemaakt om te voorkomen dat mensen de wielrenners tegemoet reden. Dit moesten we deze dag in goede banen leiden en er voor zorgen dat iedereen zich hieraan hield. Daarnaast was het onze taak om op het moment dat de wielrenners er aan kwamen het parcours volledig te sluiten voor verkeer.

Hoe ik deze dag beleefd heb? Nou gewoon als een geweldige dag! Het werk bevalt me echt super goed en ik kan niet wachten tot ik verder aan het werk kan en mijn papieren kan gaan halen. Gelukkig zag ik net dat ik volgende week alweer twee inwerk diensten heb en dus weer aan het werk mag. Ik kijk er echt naar uit en heb er super veel zin in!

Wat ik met deze blog wil bereiken? Gewoon even mijn verhaal kwijt over afgelopen dinsdag en mijn enthousiasme over mijn nieuwe baan delen! Gewoon omdat ik het leuk vind haha. Ik hoop dat je deze blog met plezier gelezen hebt. En hopelijk tot de volgende blog!

Geef een reactie