Semi-live tv opname

Gister was het weer zover, we hadden bij de regionale omroep twee semi-live uitzendingen. Hierbij dus weer heerlijk bezig geweest met de techniek en het camera werk voor deze uitzending. De setting was met een presentator en een gast die geïnterviewd werd. Een kleine talkshow achtige opstelling dus.


Eéns in de zoveel tijd hebben we met de omroep (die volledig bestaat uit vrijwilligers) een live of semi-live uitzending. Persoonlijk vind ik dit altijd de leukste opnames om te maken. Dit omdat je gezellig met het hele team bezig bent om weer een geweldig mooie uitzending te maken.

Gister zijn we begonnen met de opbouw van alle techniek die erbij komt kijken. Waarschijnlijk voor vele onbekend, maar om een uitzending te maken komt een hoop bij kijken. In het totaal hebben we ongeveer anderhalf uur aan uitzending gemaakt, hier komt net voor de uitzending het publiek bij binnen, maar ruim voor die tijd beginnen wij al met het opbouwen van onze spullen en de zaal.

 

 

Zo werken we met meerdere camera’s, gister hadden we vier camera’s in de zaal staan. Voor al deze camera’s moet veel bedrading getrokken worden, het beeld moet via bekabeling naar de regie toe die een verdieping hoger zitten, er moeten kabels getrokken worden voor de communicatie tussen camera en regie en ga zo maar door. Na ruim een uur opbouwen staat alles klaar. Dan ziet de zaal er uit zoals de foto hiernaast. Dan hebben we vaak even tijd om met zijn allen wat te eten en daarna gaan we weer aan de slag en word alle apparatuur getest of de werking juist is en alles juist is aangesloten. Zo kwamen we gister nog wat problemen tegen die opgelost moesten worden, dat blijft altijd een leuke uitdaging voordat de opnames starten. Maar door het geweldige team dat we hebben is dit vaak geen probleem om het optijd opgelost te krijgen.

Gister hebben we dus een leuk programma opgenomen, er zijn gister twee uitzendingen opgenomen. Per uitzending werd er één
gast geinterviewd. Zo hadden we gister in de eerste uitzending die we opnamen iemand te gast die veel organiseert als markten, kermissen en datsoort zaken. In uitzending twee was een vrouw te gast die haar eigen sportschool heeft en een actief sportster is op redelijk hoog niveau. Na de opnames hebben we alles opgeruimd en gezellig nagepraat met het team! De uitzendingen zullen binnenkort uitgezonden worden en terug te zien zijn op het internet. Tegen die tijd zal ik ze uiteraard nog met jullie delen!

Leuk dat jullie de moeite genomen hebben mijn tweede blog te nemen. Ik moet zeggen dat het nog best lastig is een leuke informatieve blog te schrijven. Maar ik hoop dat jullie hem met plezier gelezen hebben! Heb je nog vragen over deze blog of wil je laten weten wat je er van vond? Dan kan dat gerust hieronder met een reactie, eenvoudig in te loggen met je eigen social media account!

Geef een reactie